Werkwijze

Binnenbrengen van de kleding

Om toegang te krijgen tot het verkopersplatform dien je je eerst te registereren. Nadien kan je kiezen op welke manier je de kleding aan ons wil bezorgen.

Binnenbrengen na afspraak

Je kiest je voor de optie ‘binnenbrengen na afspraak’. Pauw met strik contacteert je via mail om een afspraak te maken om de kledij bij ons in Eke-Nazareth binnen te brengen. 

Verzendzak bestellen

Je kan er ook voor kiezen om een verzendzak te bestellen. Hiervoor kies je de optie ‘bestellen verzendzak’. De verzendzak wordt dan automatisch aan jouw winkelmandje toegevoegd. De verzendzak is gratis, je betaalt enkel de verzendingskosten (€5,95) om de verzendzak gevuld terug te sturen naar Pauw met strik. Je krijgt van ons dus een voorgefrankeerde verzendzak toegestuurd. Opgelet: je mag de verzendzak met maximum 5kg kleding vullen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de verzendzak binnenbrengen in het dichtstbijzijnde postpunt bij jou in de buurt. 

Verwerking

Pauw met strik controleert de kledingstukken, bepaalt de verkoopprijs en plaatst ze op de webshop.
Nadat we de kleding verwerkt hebben krijg je een mail dat de lijst werd verwerkt en zichtbaar is in de klantenzone. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke kledingstukken online staan en de daarbij horende status (verkocht/niet verkocht). Zo kan je de verkoop zelf meevolgen en ben je meteen op de hoogte van jouw opbrengsten. 

De kleding die niet wordt opgenomen in de webshop, wordt bij ons voor je bijgehouden tot aan de eerste uitbetaling (op het einde van het begonnen kwartaal). 

Ontvangen

Per verkocht kledingstuk krijg je 40% van de opbrengst.
Op het einde van elk kwartaal (maart-juni-september-december) krijg je van ons een overzicht van welke stuks verkocht werden. Je kan er dan voor kiezen om het volledige bedrag te laten uitbetalen op jouw rekening OF je kan ervoor kiezen om het verdiende saldo te laten omzetten in een aankoopwaarde van dat bedrag + 10%.

Bijvoorbeeld

Er is in één kwartaal voor 100 euro kleding van jou verkocht. Jij ontvangt op het einde van het kwartaal 40 euro op jouw rekening OF je kiest ervoor om een aankoopbedrag te krijgen van 44 euro (40 euro + 10%).

Voorwaarden binnengebrachte kleding

 • Enkel verantwoorde merken vernoemd op de merkenlijst (suggesties welkom!)

 • Zeer goede staat, met label (bv. label in de hals)

 • Geen vlekken, pluizen, ontbrekende knoopjes of gaatjes

 • Geen vermaakte kledij

 • Niet grauw of afgewassen

 • Netjes gewassen

 • Maat 44 t.e.m. 146

 • Om hygiënische redenen aanvaarden we geen ondergoed (wel body’s)

 • Vanwege het grote aanbod nemen we nog enkel recente collecties aan (max. 3 jaar oud).

Artikelen terugkrijgen

Niet - verkochte artikelen

De binnengebrachte kledingstukken wordt door Pauw met strik 1 jaar in na ontvangst bijgehouden. Nadien kan je ervoor kiezen om de overige kledij terug te komen ophalen. Mits het betalen van de verzendingskosten kan de kledij ook naar je teruggestuurd worden.

Wil je de artikelen die in onze webshop staan vervroegd terugkrijgen? Dat kan! 
Pauw met strik rekent hiervoor 25% van de verkoopprijs aan. Dit omwille van de gemiste kans op verkoop en voor het vergoeden van de gemaakte kosten zoals het fotograferen, labelen, prijzen en aanmaken van jouw verkopersaccount.

Niet - ingenomen artikelen

Misschien voldoet jouw kleding toch niet 100% aan de voorwaarden en wordt de kleding niet op de webshop geplaatst. De kleding die niet op de webshop werd geplaatst, wordt na de eerste uitbetaling terug naar je opgestuurd (verzendingskosten worden afgetrokken van de opbrengst). Uiteraard kan je deze stuks gratis komen ophalen na afspraak.

Goede doel

Je kan er ook altijd voor kiezen om iemand anders gelukkig te maken met jouw kleertjes. Je kan dan één van de vermelde goede doelen kiezen en een ander kindje gelukkig maken.

 

Zelf verkoper worden?

Wil je zelf ook je steentje bijdragen aan een verantwoord circulair systeem? Bestel dan een verzendzak of breng kleding gratis binnen. Je kan er een ander kind gelukkig mee maken. Niet alleen dat ander kindje zal blij zijn, maar ook jouw portemonnee geniet mee. Je hoeft ons enkel de kleding te bezorgen en wij doen de rest. Voor elk verkocht stuk krijg je 40% van de opbrengst. Je kan er dan voor kiezen om het volledige bedrag te laten uitbetalen op jouw rekening OF je kan ervoor kiezen om het verdiende saldo te laten omzetten in een aankoopwaarde van dat bedrag + 10%.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een consignatieovereenkomst?

  Pauw met strik sluit met haar verkopers een consignatieovereenkomst. Dit wil zeggen dat de kleding die Pauw met strik verkoopt eigendom blijft van de verkoper tot wanneer de koper al zijn verplichtingen heeft nagekomen. Pauw met strik fungeert hierdoor als tussenpersoon voor de verkoop van de kleding en krijgt hiervoor een afgesproken vergoeding.

 • Wanneer wordt mijn pakket verzonden?

  Na ontvangst van jouw betaling proberen we elke bestelling binnen de twee werkdagen te verzenden. Je ontvangt een mailtje van ons van zodra jouw pakket verzonden is. Een medewerker van Bpost zal jouw pakket bezorgen.

 • Gratis levering vanaf € 50,-

 • Transparantie

 • Tweedehands baby- en kinderkleding

 • Kwalitatief & verantwoord