Samen is leuker dan alleen

Samen is gewoon leuker

Pauw met strik wil het van in het begin goed doen. We zijn kritisch ten opzichte van onszelf en ons werk, maar andere ondernemers hebben soms een andere kijk op de zaak wat ervoor zorgt dat we van bij de start de puntjes op de i kunnen zetten.

Bij elke cadeaubon die je bij Pauw met strik bestelt krijg je een extraatje: Bloemzaadjes van Floreer, want iedereen verdient wel eens een bloemetje. Je plant de zaadjes in jouw tuin en al snel kan je genieten van prachtige veldbloemen die niet enkel goed zijn voor ons humeur, maar ook de vlinders en de bijtjes zullen er blij van worden. 

Binnenkort viert Floreer haar eerste verjaardag. Floreer is een duurzaam bloemenatelier, opgericht door Eva Pottie. Het atelier ontstond in volle eerste lockdown en daar moet je verdorie karakter voor hebben!
Ik ken Eva nog van vroeger, zij was één van de vele mama’s die haar kindjes aan mijn team, inclusief mezelf, toevertrouwde toen ik nog werkte als teamverantwoordelijke in een kinderdagverblijf bij ons in de buurt. Eva is een eerlijke mama met lef en ze weet bijzonder goed haar prioriteiten te stellen.


Duurzaam

Zoals ik al zei is Floreer een duurzaam bloemenatelier. Er wordt enkel ingekocht wat ook effectief de deur uit gaat. Als er na de prachtige bloemenwerken nog stelen over zijn probeert ze die steeds te redden van de composthoop. 
Floreer kiest voor de lokale en seizoensgebonden bloementeelt. Waar mogelijk zal ze steeds de voorkeur geven aan bloemen met het MPS keurmerk. Dit is een keurmerk dat aangeeft hoe de bloementeler scoort ten opzichte van andere bedrijven op gebied van mest, bestrijdingsmiddelen en energie.

Verder gaat Eva op zoek naar ecologische technieken om haar werken te maken. Zo gebruikt ze geen oasis, maar maakt ze gebruik van structuren uit natuurlijke materialen zoals glas, kippengaas en fakirbedjes om de stelen vast te houden in schalen en opstellingen. Er wordt zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van elementen die niet gerecycleerd kunnen worden. Eva gaat ook altijd op zoek naar materialen die kunnen dienen als alternatief zodat de stelen toch water kunnen drinken

Wil jij onverwachts ook enkele prachtexemplaren op de kop kunnen tikken? Volg Floreer dan op Facebook en Instagram. Ik verzeker je, je zal er geen spijt van hebben.

Bruidsboeket

Mijn zoektocht naar een florist voor het ontwerpen van mijn bruidsboeket verliep bijzonder vlot. Ik was meteen verkocht als ik Eva’s werken zag. Ik maakte een afspraak en had er het volle vertrouwen in. Met een koffietje in de hand bekeken we enkele moodboards en luisterde ik naar haar verhaal. 
Het resultaat mocht er zijn. Eva voelde me perfect aan en ik kreeg een mooi en fleurig veldboeket. Helemaal zoals ik het in mijn hoofd had.


Bovendien krijgen koppels de mogelijkheid om haar opruimdiensten te gebruiken. Dat wil ook zeggen dat ze hun bloemen kunnen doneren aan het 'goede doel'. Super leuk dat ook zo de bloemen nog een mooie bestemming krijgen. 

Op zoek naar collega’s

Het is niet eenvoudig om een onderneming op poten te zetten. Zeker nu niet. Het is allemaal superspannend en dan is het fijn om te weten dat er mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Ik ben sowieso iemand die graag samenwerkt met anderen. Eva geeft haar ongezouten eerlijke mening en dat zorgt voor een fijne en waardevolle samenwerking. Het is gewoon leuker om samen na te denken over projectjes en nieuwe dingen. Je krijgt een andere kijk op de zaak en dat geeft meer mogelijkheden. Elkaar een beetje (onder)steunen voelt gewoon goed. 

Zie je zelf een eventuele samenwerking zitten? Contacteer ons dan! 

We doen allemaal ons best. De lat ligt overal zo hoog. In het werkveld, het moederschap, relaties,… Gun jezelf ook eens wat hé, je verdient het!
www.floreer.be

  • Gratis levering vanaf € 50,-

  • Transparantie

  • Tweedehands baby- en kinderkleding

  • Kwalitatief & verantwoord