• Home
  • Blog
  • Waarom kiezen voor Pauw met strik?

Waarom kiezen voor Pauw met strik?

Nee, wij kopen niet alles tweedehands. We proberen wel bewuster te gaan kopen. We beseffen dat elk product dat we kopen (vaak letterlijk) een hele reis heeft afgelegd. Dat is iets wat ik vroeger helemaal niet besefte. We maken ons allemaal wel eens schuldig aan impulsieve aankopen. Dat is oké, maar wanneer we eens zouden nadenken over de impact van onze aankopen op onze planeet, zouden we de wereld misschien een klein tikkeltje mooier maken? Nee dat hoeft daarom niet meer te kosten.

Pauw met strik helpt je te besparen

Door tweedehandskleding te kopen krijg je kwaliteit voor een prijs die een pak lager ligt dan de nieuwprijs. Bovendien kan je door kleding te verkopen nog een mooi zakcentje bijverdienen. 

Je hoeft hiervoor zelf enkel kledij binnen te brengen of op te sturen. De hele verwerking en verkoop nemen wij onder onze hoede. Jij hoeft enkel te ontvangen. 
Bovendien ontvang je nog eens 10% extra shoptegoed wanneer je jouw verdiende saldo in de webshop hergebruikt.

De levensduur van elk verkocht artikel wordt verlengd

Welke mama kent het niet? Het moment dat je de kleerkast van jouw kleintje opruimt. Je haalt de kledingstukken één voor één uit. Aan veel stuks hangen geweldige herinneringen en deze stuks dan wegdoen doet soms een beetje (veel) pijn. Dan heb ik nog niet gesproken over dat ene pakje dat je vergeten was. Een prachtig stuk dat plots te klein is en nooit door jouw kleintje werd gedragen.

Door deze stuks een tweede leven te geven maak je andere kindjes (en hun mama’s of papa’s) blij en krijgt het milieu een duwtje in de rug.

Let op, doe dit enkel wanneer je jezelf daar goed bij voelt. Je hoeft je niet te verantwoorden als je nog geen afstand kan doen van al die kleertjes. Of dat maak ik mezelf toch wijs.

Zo heb je extra budget voor dat welverdiende etentje met je partner of dat avondje uit met vriendinnen waar we nu allemaal zo naar uitkijken. Laat het alvast smaken!

Samen sparen we belangrijke grondstoffen en leed

Vooraleer een kledingstuk in de winkel terechtkomt heeft het al een hele weg afgelegd. Voor de productie van grondstoffen als katoen of kleurstoffen is veel water nodig. ZO veel zelf dat er in bepaalde droge gebieden geen drinkbaar water meer overblijft voor de plaatselijke bevolking. Ik wil hier absoluut geen goede ziel zijn die één of andere boodschap komt verkondigen, maar we moeten gewoon beseffen dat onze impulsief gedrag vaak onbewust te koste gaat van anderen. 

Wist je dat je voor de productie van één t-shirt en één jeans 175 baden kan vullen? Dat is 175 keer genieten van pure me-time. 

Als je tweedehandskledij (ver)koopt sparen we samen een heleboel grondstoffen en leed. Iets wat deze aardbol alleen maar ten goede komt!

Tweedehands is eerlijk

Wanneer je een tweedehands kledingstuk (ver)koopt is dat al eens gewassen geweest en misschien is de kleur een beetje vervaagd. Misschien is het wel wat gekrompen? Bij de aankoop van tweedehands kleding zie je dat meteen want tweedehands is eerlijk. Je zal niet zo vlug meer voor onaangename verrassingen komen te staan na die eerste wasbeurt! Tenzij je dat witte hemdje per ongeluk bij de rode was hebt gestopt natuurlijk. 

What you see is what you get! 

Transparantie 

Bij Pauw met strik is niet enkel de kleding eerlijk, wij zijn dat ook. Nadat we de consignatieovereenkomst in orde hebben gebracht, krijg je van ons een login. Hiermee kan je jouw verkoop op de voet meevolgen. Je krijgt een overzicht van welke stuks er op de webshop te koop worden aangeboden. Bovendien krijg je meteen een overzicht van al jouw opbrengsten. 

Neem een kijkje en ontdek!

  • Gratis levering vanaf € 50,-

  • Transparantie

  • Tweedehands baby- en kinderkleding

  • Kwalitatief & verantwoord