Catimini

Catimini wordt gekenmerkt door zijn speelse stijl, mengsels van kleuren en poëzie. Mooie materialen, nette afwerkingen, gevoel voor detail,… knowhow van de ontwerpers die over de hele wereld erkend wordt. 

Naast de lijn in biologisch katoen, maakt Catimini deel uit van de Franse Kidiliz groep. Kidiliz verbiedt zijn merken onder andere om dierenbont te gaan gebruiken. Dit akkoord is heel goed nieuws. Niet alleen voor de dieren die worden opgesloten en mishandeld om vervolgens op barbaarse manieren (bijvoorbeeld elektrocutie) te worden geslacht, maar ook voor iedereen die dierenbont zou dragen. Het dragen van dierenbont houdt namelijk ernstige gezondheidsrisico’s in. Dierenbont bevat naast kankerverwekkende stoffen ook etholxylaten, die de productie van hormonen en voortplantingsorganen kunnen verstoren.

Wist je dat Catimini in samenwerking met Elefantasia een olifantenmoeder heeft geadopteerd? Elefantasia is een non-profit organisatie die de Aziatische olifant beschermt. Zo trekt Elefantasia bijvoorbeeld met speciale veterinaire voertuigen naar moeilijk bereikbare gebieden om daar de olifanten te verzorgen en zo het uitsterven van de Azaiatische olifant te voorkomen.


P, A. (2019, 5 maart). Kidiliz dit non à la fourrure animale | Actualités. PETA France. https://www.petafrance.com/actualites/kidiliz-dit-non-a-la-fourrure-animale/

Catimini - Histoire de mode depuis 1972. (z.d.). Catimini. Geraadpleegd op 19 april 2021, van https://www.catimini.com/fr-fr/histoire
 

  • Gratis levering vanaf € 50,-

  • Transparantie

  • Tweedehands baby- en kinderkleding

  • Kwalitatief & verantwoord